Italiensk vin er elsket af mange

Italiensk vin er elsket af mange

Italiensk vin er yderst populært disse år. Især Italiensk rødvin er elsket af mange. Der bliver lavet vin i 20 distrikter i hele Italien. Mange elsker specielt Italiensk rødvin, men faktisk er Italiensk vin mere end rødvine som Amarone, Brunello og Barolo. Italien har en lang og stolt tradition for at lave vin af høj kvalitet, hvad enten vi taler rødvin, hvidvin, spumante eller hedvin. Ja, faktisk har man lavet vin i Italien i over 2000 år. Følg med her og få et lille indblik i Italiensk vin.

Læs også videre på https://italienskvin.guide/.

Italiensk rødvin

Italiensk rødvin er efterhånden blevet så populær, at det faktisk er Danmarks mest importerede. Og det er ikke uden grund. For 30-40 år siden var Italiensk vin noget vi danskere så en anelse skævt til, da de få druer vi importerede, var milde, og for vores danske smag, tynde. Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag importerer vi Italiensk rødvin som aldrig før, og det ikke uden grund. De lækre kraftige rødvine som Brunello og Amarone er for eksempel rigtig gode til den danske julemad, da de er krydrede, tunge og ofte også indeholder en højere alkoholprocent end andre vine. Spændende rødvine som for eksempel Barolo der laves på 100% Nebbiolo kan virkelig også noget, og er af mange kåret som den ypperste Italienske vin. Der findes mange andre utrolig lækre vine lavet på spændende røde druer. Her er vi ikke engang kommet ind på, hvilke fade til lagring der giver hvilken slags vin. Det er en hel religion for sig selv.

Italiensk hvidvin

Italiensk hvidvin kender de fleste nok som en anelse tør, men sådan behøver det altså ikke være. Der findes både tørre og søde hvidvine fra Italien. Gør som italienerne og drik den tørre hvidvin til maden, og gem den sødlige til et lille velkomstglas når gæsterne kommer, eller som en hygge-vin. De lettere boblende spumante og frizzante vine er lækre som velkomstdrink eller på terrassen en varm sommerdag. Ønsker du at prøve en virkelig lækker Italiensk hvidvin, der kan klare oste eller andre tungere retter, hvor man normalt ville vælge en rødvin, skal du prøve en hvidvin lavet på druen Pecorino. Den er også oplagt til lette pastaretter og selvfølgelig forretter og fisk. Italiensk hvidvin skal bestemt anerkendes for dens lækre fylde og dog alligevel elegance.

Italiensk dessertvin

Italiensk hedvin og dessertvin er en kategori helt for sig selv. Fra den aromatiske lyse Moscato til portvin lignende hedvine. Der findes utrolig mange lækre dessertvine, som passer til alt fra risalamande til oste og tørkager. Du kunne også prøve en sød spumante –Spumante Dolce, som er helt perfekt til en tørkage eller mazarintærte. Recioto til risalamanden er virkelig et udsøgt valg. Denne søde røde vin er lavet på de samme druer som Amarone, men her stoppes gæringen tidligere end til rødvinen, og derfor bevares der en helt unik restsødme. Recioto findes også i en hvid udgave med Soave druen. Gå på opdagelse i de italienske hedvine og find din favorit. På den måde får du udvidet din horisont, og du opdager hvor fantastiske italienerne også er til denne disciplin.

2 Comments
  1. I\’m completely excited! The Carolinian cuisine is considered US South\’s finest!

    1. Yep, I agree. I\’m from Alabama and even I look forward to that!

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *