Bæredygtige rejser til Italien

Det er ikke en nyhed, at flyrejser ikke er en bæredygtig rejseform, men det skal ikke stoppe os fra at rejse i al almindelighed. At opleve verden kan i sig selv være en bæredygtig oplevelse, da man får indsigt i forskellige kulturer og dermed får indblik i, hvilken verden det er, vi ønsker at bevare.

Togrejse til og i Italien

Italien er et stort land og har derfor meget at byde på. For at få mest ud af sin rejse, kan det derfor være en fordel at rejse med tog både når man skal afsted og hjem igen, men også som led i sin rejse, idet man derved kan besøge flere byer. Ikke nok med, at man får mere af Italien at se, så er togrejser også en af de mest bæredygtige rejseformer på markedet. Mens et fly har et CO2-udslip på 223g pr. kilometer, så har tog kun et CO2-udslip på 37g pr. kilometer*, og med daglige afgange mellem Danmark og Italien – også om natten – så er der rig mulighed for at lade sig forføre af den mest bæredygtige rejseform, hvor man ikke selv skal gå eller cykle. 

Lev bæredygtigt hjemmefra

Det kan for mange være svært at retfærdiggøre rejser i disse tider. Både den globale opvarmning og Corona pandemien har fået de fleste til at tænke sig om en ekstra gang, inden de bestiller en rejse mod varmere lande. En måde hvorpå man kan få bedre samvittighed på den bæredygtige konto, er eksempelvis ved at leve mere bæredygtigt herhjemme. 

Træhuse med fokus på bæredygtighed

En måde hvorpå man kan leve mere bæredygtigt herhjemme er eksempelvis ved at bo i et bæredygtigt lavenergi træhus. Ikke nok med, at det er bedre miljømæssigt, så er det også bæredygtigt rent økonomisk, idet man får mere værdi for sine penge.

Eksperterne hos Træhus.dk bygger specialdesignede lavenergihuse og passivhuse i høj kvalitet. Her står kvalitet over kvantitet og træet kommer fra bæredygtige svenske skove.

Ønsker man at bo miljøvenligt og økonomisk, kan der være mange penge at spare på varmeregningen ved et lavenergihus, der er isoleret med et tykkere lag isolering og derfor holder bedre på varmen. Ikke nok med, at du er sikret lave varmeudgifter og et mere miljøvenligt hus, så får du tillige et kontrolleret indeklima, hvor udluftning sker helt automatisk.

Det er også muligt at få skræddersyet en plantegning til et passivhus i træ, som er et superlavenergihus, hvor behovet for rumopvarmning er lavere end 15 kWh/m2 om året og dermed endnu mere miljøvenligt end et lavenergihus. Årsagen hertil, er, at de ikke bruger energi udefra og nulenergieffekten opnås ved at installere solceller på taget.

Ved at bo bæredygtigt hjemme kan man bedre tillade sig at rejse rundt i verden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *