4 ting du skal bruge for at mestre den italienske mad

Er du også inspireret af den italienske madkultur? Det er efterhånden gået op for mange, at italienerne kan lave andet og mere end de gængse pizzaer og pastaretter. Men for virkelig at kunne mestre den italienske mad, må man have adgang til de rette værktøjer. Her får du et par bud på, hvilke køkkenredskaber du skal bruge for at lave lækker italiensk mad.

1. En god hvidløgspresser

Hvidløg er en af de vigtigste ingredienser i italiensk madlavning, og derfor må man naturligvis anvende den rigtige hvidløgspresser til formålet. De fleste har en hvidløgspresser liggende, men er man på udkig efter at opgradere sin hvidløgspresser, er der lidt forskelligt man kan gå efter. Eksempelvis kan man gå på jagt efter en hvidløgspresser der har et godt ergonomisk håndtag, og som bedst muligt kan presse saften og kødet fra hvidløget, så man får det størst mulige udbytte.

2. En dehydrator

En dehydrator er en køkkenmaskine der endnu ikke helt har fået en fast plads i danskernes køkkener. Og det er ærgerligt, for en dehydrator kan bruges i mange retter og sammenhænge, ikke mindst de italienske. Kort fortalt er dehydratoren en maskine, der lader dig tørre ingredienser til forskellige formål. Eksempelvis kan du tørre de frugter du ikke kan nå at spise, så du kan opbevare dem længere. Når det angår italiensk madlavning, kan du lave dine egne tørrede tomater. Som vi alle ved, er tomater en vigtig og essentiel ingrediens i den italienske madkultur, og det gælder ikke mindst de tørrede. Er du interesseret i at vide mere om, hvilke dehydratorer der findes på markedet, tjek også denne side.

3. En mokkakande til espresso

Et element vi ofte ikke tænker på når det gælder italiensk madkultur, er de skikke landet har omkring kaffe. I Italien er det udbredt at drikke kaffen som stærk espresso der serveres i en lille kop, ofte usødet og uden mælk. Mange investerer i store elektriske espressomaskiner, men man kan også gå den traditionelle vej og bruge en mokkakande. Kanden fungerer således, at man ved hjælp af damp tvinger vand op i kanden og gennem kaffen, så man nærmest destillerer sig til velsmagende espresso. Metoden er nem og hurtig, og så er mokkakander ofte billigere end kaffemaskiner. På den måde kan du servere lækker espressokaffe til dig selv og dine gæster.

4. Et rivejern til parmesan

Er der noget italienerne er begejstrede for, så er det oste. Særligt parmesan er en velkendt ost, der ofte bruges i pastaretter. Ofte kan vi være fristede til at købe parmesan i poser, hvor det er blevet revet på forhånd. Men hvis du vil skrue op for kvaliteten og ambitionerne af din madlavning, kan du også rive det selv. Italienerne har ofte et lille rivejern der kun anvendes til parmesan, men ellers kan du også bruge det rivejern som man typisk anvender til grøntsager. Friskrevet parmesan smager ofte bedre, og er derfor en god mulighed til at få din madlavning op på et højere niveau.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *