Tandlæger i Italien vs. tandlæger i Danmark

Lige som du kan få brug for en læge når du rejser i udlandet, så kan du også sagtens få brug for en tandlæge, det kan være hvis du spiser noget mad og kommer til at knække en tand, eller kommer til at falde uheldigt og slå munden.

Hvis du for eksempel rejser i Italien, så kan det være svært at finde en billig tandlæge hurtigt, netop fordi du ikke har lavet hjemmearbejdet inden du opsøger en tandlæge når du rejser, som du har mulighed for i Danmark.

Samtidig kan der være sprogbarrierer i forhold til at gå til tandlægen i Danmark, hvordan vil du forklare en italiensk tandlæge hvor det gør ondt, eller hvordan dine tænder har det generelt?

Tandlægerne i Italien er private, og dermed ikke en del af et offentligt sundhedssystem, hvilket betyder at de ikke er forpligtede til at acceptere nogen form for sygesikringsbeviser, fra hverken Danmark eller EU.

Det betyder også at der skal falde betaling med det samme, og du skal betale hele udgiften selv.

Hvis der opstår akutte tilfælde, af særlig art, hvor du ender på et italiensk hospital der yder offentlig behandling, og hvor der er en tandlæge, så kan det være dækket af sygesikringen, men det afhænger helt af den bestående situation.

En anden verden end i Danmark – svært at finde en billig tandlæge

Hvis du går til en billig tandlæge i Danmark, så dækker sygesikringen normalt helt eller delvist behandlingen, afhængigt af din konkrete situation, og du har normalt muligheder for at kunne dele betalingerne op ved store behandlinger.

Den går ikke i Italien, hvor du skal betale med det samme, og det kan være dyrt, hvilket betyder at det kan være en rigtig god idé at forberede dig hjemmefra, inden du tager af sted.

Ikke at du skal undersøge alle tandlæger det sted du skal hen, men du kan vælge at tegne en rejseforsikring der dækker tandbehandling på destinationen inden du tager derned, og på den måde være dækket ind, hvis nu du render ind i uforudsete ting.

Husk at man tegner en forsikring for at undgå at komme til at bruge den, men det kan redde dig fra mange bekymringer hvis uheldet er ude.

Der er også en anden ting, hvis nu du får behov for tandbehandling, og skal have udskrevet medicin, så skal du selv bære den fulde udgift for medicinen, også selv om den er receptpligtig, heller ikke her er der noget at hente når du rejser i Italien.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *