Sådan laver du din egen pasta - som en italiener

Italien er blevet en af danskernes foretrukne rejsedestinationer. Det kan der være mange grunde til såsom det varme sommervejr, den rige kultur og de smukke omgivelser. En anden stor årsag til, at Italien årligt tiltrækker flere tusinde danske turister, er dog utvivlsom den lækre mad. Har man først smagt rigtig italiensk pasta, kan man ikke for alvor nyde den billige nede fra supermarkedet igen. Heldigvis er der en måde, hvorpå du kan nyde lækker pasta som var den lavet af en italiener uden at forlade Danmark eller sågar dit eget hjem. Det kræver nemlig bare, at du begynder at lave din egen pasta.

Køb en god pastamaskine

Det demotiverer mange, fordi de har et indtryk af, at pasta er svært at lave fra bunden. Har du bare en smule erfaring og det rigtige udstyr, er det dog relativt nemt og al tiden værd. Har du et normalt dansk køkken med skåle, grydeskeer og forklæde, har du formodentlig allerede langt størstedelen af det påkrævede udstyr. Så mangler du kun en god pastamaskine.

En pastamaskine er nemlig det, der skal transformere din lækre dej til de klassiske lange strimler eller et væld af andre former. Hvis du drømmer om at lave din egen pasta, kan du altså ikke undvære en pastamaskine, og heldigvis er den ikke særligt dyr. Læs mere på pastamaskine.dk om maskinens pris og kvalitet, samt hvordan du bruger den rigtigt. Mange har nemlig, i nærighedens tegn, prøvet at lave pasta uden en pastamaskine. Da det er din pastamaskine, der både fladruller og strimler din pasta, bliver det dog aldrig det samme. Din pasta vil uvægerligt blive for tyk og komme til at smage dejet efter gennemkogning.

Sådan gør du

Selv med en pastamaskine kan det dog være besværligt at lave hjemmelavet pasta for første gang. Start med at iføre dig et forklæde. Først og fremmest er det at lave pasta en disciplin med masser af mel involveret, hvilket et forklæde kan beskytte dig imod. Derudover kan et forklæde dog også bare være med til at sætte dig i den rigtige stemning, så du for alvor kan lave pasta som en italiener. Vil du gerne sikre dig den gode stemning, kan du med fordel købe dig et passende forklæde, sætte noget italiensk musik på og måske dæmpe belysningen en smule. Så er stemningen i hvert fald på plads til at kunne lave pasta som en italiener.

Derefter er det lige så simpelt som at følge enhver anden opskrift. I hvert fald indtil du når til at skulle bruge din nye pastamaskine til at rulle og strimle dejen. Det kan godt vise sig at være delikat arbejde, hvorfor du med fordel kan alliere dig med internettet. Der kan du nemlig se videoer af, hvordan du bedst bruger din pastamaskine, på en måde som tekst i en opskrift eller andetsteds aldrig ville kunne. Så er du klar til at lave pasta som en ægte italiener.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *