3 italienske vine alle vinelskere bør smage

Italien er kendt for mange gode ting, men specielt deres vine har mange folk kær. Italienske vine er kendt for deres unikke smage og kvalitet over hele verden. Har du også en kærlighed for vin? Så bør du bestemt ikke snyde dig selv for at smage de bedste Italienske vine. Her får du 5 bud på nogle af de bedste italienske vine.

Amarone

Specielt Amarone vinen er kendt for at være en af de fineste italienske vine. Det er den vin mange danskere sætter på bordet når de skal have en god vin til en sammenkomst over noget god mad. Men hvis du skal lade både vin og mad komme til sin ret, så er det vigtigt, at du serverer din amarone til noget mad, der er stor smag i, så der er noget, der opvejer det store og fyldige smag fra vinen. Der er stor forskel på smagen i en Amarone afhængig af, hvilken årgang du køber.

Barolo

Barolo er i daglig tale amaronens lillebror. Det er ligeledes en stor vin med masser af pondus, som kommer til at sætte gang i mundvandet. Den kan være noget nemmere at sætte sammen med mad, og den er derfor måske en anelse mere alsidig end en amarone. En barolo får lov at ligge 3 år på fad.

Brunello

Brunello er ligesom de to øverste vine, nogle helt exceptionelle vine. En af de ting, som gør brunello helt særlig er, at den bliver produceret på et mindre geografisk område i Italien, som gør, at der ikke er ligeså mange som de to øvrige. Druerne har et helt specielt klima og en fantastisk jord at vokse i. En brunello ligger på fad i flere år, og det er med til at give den dybde og karakter.

Opbevar dine italienske vine korrekt

Når du køber gode og dyre vine, er det selvfølgelig også vigtigt, at du opbevarer dem korrekt. Det kræver både den rette temperatur og den rette måde at stille flasken på. En vin kan nemlig ikke særlig godt tåle at stå oprejst. Den skal helst ligge ned for at bibeholde sin gode smag. Med et vinkøleskab er du sikret den korrekte opbevaring af dine gode vine. Der er stor forskel på vinkøleskabe. Derfor kan det være en god ide at læse en guide til vinkøleskab. Med en guide til vinkøleskab er du nemlig sikret det rigtige køleskab til dit behov.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *