Skal du få lavet tænder i Danmark eller i udlandet?

Stadig flere og flere drager til udlandet for at få lavet tænder. Det er alt lige fra tand korrektioner, huller, proteser og helt almindelige tandrensninger man lige får foretaget på en ferie.

For det meste er det økonomien der lokker da tandlægebehandlinger kan være omkostningsfulde i Danmark, men alt efter hvor man rejser hen kan der være ulemper og fordele og ting man skal være opmærksom på

I Danmark er teknologien god, og fagligheden høj

Får du lavet tænder i Danmark kan du generelt drage fordel af en høj faglighed samt mange teknologiske fremskridt.

De fleste tandlæger kan f.eks. behandle smertefrit, og ved en opgave som tand korrektion kan det gøres med den næsten usynlige bøjle Invisalign som også er smertefri.

Selvfølgelig har de også teknologi der minder om Invisalign i udlandet, den kommer faktisk fra USA, men lige netop her skal man være opmærksom på at det kræver en del besøg løbende ved tandlægen, og så kan det hurtigt blive dyrt hvis man skal rejse hver gang.

Punkter du skal være obs på

Der kan som sagt være penge at spare ved at rejse til udlandet, men der er også punkter du skal være opmærksom på.

I udlandet er der desværre mange der har set en guldgrube i danske turister, og derfor bliver disse ofte overbehandlet.

Derudover er der ingen egentlig garanti på behandlingerne. Herhjemme kan du f.eks. altid tage tilbage til tandlægen og få hurtig hjælp hvis du får komplikationer, eller skal have lavet efterfølgende småjusteringer. Det er ikke en mulighed i udlandet, og danske tandlæger behandler desværre ofte skader og komplikationer der er opstået efter behandlinger i udlandet.

Undersøg prisen

Har du en privat sundhedsforsikring eller er medlem af Danmark, så kan du faktisk ofte få tilbud til f.eks. behandlinger som korrigering med Invisalign eller almindelige tandbehandlinger.

Mange tror også at priserne ved tandlægerne er faste og undersøger derfor ikke markedet først, men der kan altså være en del penge at spare.

En anden mulighed hvis du gerne vil have sikkerheden ved at gå til en tandlæge men har svært ved at få råd, er at lave en betalingsordning.

På behandlinger der koster meget eller strækker sig over lang tid som f.eks. tandproteser eller behandling med Invisalign, tilbyder flere tandlæger faktisk en finansieringsordning uden renter og ekstra omkostninger.

Så inden du får lavet tænder i udlandet bør du som minimum sammenligne priser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *